top of page

Tamnavulin: Sherry Cask Edition

Fruity and mellow Tamnavulin that works great with cocktails, but has some off notes

Tamnavulin: Sherry Cask Edition

Scroll forward for the Finnish review

Tamnavulin
Sherry Cask Edition
Age: -
40% vol

It is June 2021, the packs are packed and we are in the car on our way to our friends' summer cottage, when I realize my mistake. I don’t have a suitable (read: affordable) whisky for whisky sour. While taking a short break from driving, I decide to browse Alko's mobile app and what do my eyes see, a bottle of Tamnavulin's Sherry Cask Edition, which is told to be excellent at its price range, available at the nearest Alko. A bottle in my hands the journey towards the cottage can continue with ease. The cottage trip went great, the whisky sours were successful and now it's time to dive deeper into this whisky

Nose:
Could there be something wrong in my nose, but at first there's hardly anything. I fragile scent of wine gums and in the background there's a bitter note of tobacco. There's some peaches in there also. The most dominant is the sweetness.

Taste:
Smooth sweetness, no big fireworks. Same rasperry fruitiness (that reminds of this Moomin lemonade we used to drink as kids) is on the top. After a while the tobacco like bitterness starts get ground and it completely walks over the sweetness.

After:
The bitterness is starting get powerful. Cigars, something metallic or rusty. No sweetness and a quick ending.

This whisky isn't bad, but it's quite mellow and easy. It's not a bad thing, but not something I'm looking for, when having whisky to enjoy as is. I like complex profiles and even an attacking whiskies. It's sometimes good that there's a real kick in the whisky. On it's price point it's a good whisky, but if I put 10-20€ more I will get a much more suitable whisky for me. I used this mostly on cocktails and for that, this was excellent. On it's own it quite doesn't hit my palette, but I do understand why this is so liked.


78/100

Suomi:

On kesäkuu 2021, tavarat on pakattu valmiiksi ja olemme autossa matkalla kohti ystäviemme mökkiä, kun Paraisten kohdalla tajuan virheeni. Minulla ei ole sopivaa (lue: edullista) viskiä viski souria varten. Pienen happihyppelyn sivussa päätän selata Alkon mobiilisovellusta ja kappas vain, Paraisten pitkäripaisestahan löytyy pullo hintaluokassaan erinomaiseksi haukuttua Tamnavulinin Sherry Cask Editionia. Pullo kouraan ja matka kohti mökkiä voi jatkua kevein mielin. Mökkireissukin sujui erinomaisesti, viski sourit onnistuivat ja nyt on aika syventyä tähän viskiin syvällisemmin.

Tuoksu:
Liekö nyt viskisiepon nenässä jotakin, mutta ensi alkuun ei juuri irtoa mitään. Hentoa viinikumia, jonka taustalla väijyy pieni tupakanpurujen kitkeryys. Nektariinia tai persikkaa myös mukana. Päällimmäisenä kuitenkin makeus.

Maku:
Leppeä makeus, ei suuria ilotulituksia. Sama vadelmainen hedelmäisyys (jonka nyt jossain vaiheessa tunnistan punaiseksi muumilimppariksi) on päällimmäisenä. Hetken päästä valtaa alkaa ottamaan tupakinomainen kitkeryys, joka pikkuhiljaa kävelee makeuden yli.

Jälkimaku:
Jälkimakuun hyökyy sitten voimakkaammin kyseinen kitkeryys. Tupakanpuruja, sikaria, ehkä jotain metallista tai ruosteista. Makeutta ei juuri löydy. Jälkimaku on kovin lyhyt.

Tämä viski ei missään nimessä ole huono, mutta kovin kepeä ja helppo. Sekään ei ole siis huono asia, mutta itse kaipaan viskistä juuri monimutkaisuutta tai jopa hyökkäävyyttä. Hintaluokassaan tämä on mielestäni hyvä viski, mutta panostamalla hiukan lisää rahaa uskoisin saavani paljon paremman vaihtoehdon omaan viskimakuuni. Minulla tämä meni suurimmilta osin drinkkeihin ja siihen tämä oli kyllä erinomainen viski. Itsenäisesti maisteltuna tämä ei sovi omaan suuhuni, joskin ymmärrän täysin minkä vuoksi tätä on kehuttu.

78/100

bottom of page