top of page

Signatory Vintage Distilled at Highland Park distillery

Floral and fruity Highland Park that ends up being unbalanced.

Signatory Vintage Distilled at Highland Park distillery

You can find the Finnish review after the English one.

Signatory Vintage
Distilled at Highland Park distillery
Distilled: 23.11.1988 // Bottled: 21.2.2000 // 11 Years Old
Sherry Butt No: 11740
43% vol

Nose:
Really intense floral perfume at first that's completed with ripe mango and fresh green apple. It's hard to get past of this fruity flowery weave at first, although it doesn’t matter because it's really pleasant. The body of the whisky can be found behind it. All this sweetness is built on this grassy liquorice that supports it all. The nose is really strong, but light and summery at the same time, really pleasant.

Taste:
First feeling is disappointment. Where's the flowers and fruits. This is mostly watery and bland at first, then there's the floral notes, but it's like they are coates by something, trying to get out, but this weird blanket coating them. Then it's mellow pepper and liquorice that grows stronger with time. It's like the notes on the nose have turned upside down. There's a heavy grassy taste. Pepper, liquorice and nettle are fighting who takes over and as we turn to the finish, it's the liquorice and oak, that takes the show.

Super promising on the nose, but the taste is a big let down compared to the nose and hence this turns out to be a bit of a disappointment. Not a bad whisky, but just too unbalanced.

7.75/10

Finnish:

Tuoksu:
Todella voimakas kukallinen parfyymi ensi alkuun. Pikkuhiljaa tuoksusta alkaa löytyä myös kypsää mangoa ja tuoretta vihreää omenaa. Hedelmäisen kukkakedon tuoksujen ohi on aluksi vaikea päästä, joskin se ei haittaa, koska tuoksu on todella miellyttävä. Ajan kanssa runko alkaa löytymään. Jämäkkä ruohoinen lakritsi, joka luo pohjan ja kannattelee koko tuoksua. Tuoksu on todella voimakas, mutta kuitenkin kepeä ja kesäinen, todella miellyttävä.

Maku:
Ensimmäinen tunne on pettymys. Missä on kukat ja hedelmät. Alkumakua kuvailee parhaiten sanat vetinen ja mieto. Lopulta löytyy myös tuoksun kukkaisia ​​vivahteita, mutta on kuin koko se kukkainen olemus olisi kelmutettu ja peitetty. Se on läsnä, mutta toisaalta täysin saavuttamattomissa. Maku kääntyy pehmeään pippurisuuteen ja lakritsiin, joka vahvistuu ajan myötä. Aivan kuin nenän nuotit olisivat kääntyneet ylösalaisin.

Jälkimaku:
Raskas ruohoinen maku. Pippuri, lakritsi ja nokkonen taistelevat kuka ottaa vallan ja loppua kohden lakritsi ja tammi vievät voiton.

Erittäin lupaava nenä , mutta maku on suuri pettymys nenään verrattuna ja siksi tämä osoittautuu pieneksi pettymykseksi. Ei huono viski, mutta tuoksun ja maun hyvin voimakas epätasapaino pudottaa pisteitä todella reilusti.

7.75/10

bottom of page